Analiza e muajit Gusht 2014, dhe Tetor 2013-Gusht 2014 

ADMINISTRATA DOGANORE  NË MUAJIN GUSHT ARRIN NJË NDËR SHIFRAT MË TË LARTA TË ARKËTIMEVE NË VITE, 14.707 MILIARDË LEKË, OSE 2.251 MILIARDË LEKË, (22 MLN USD)  MË SHUMË SE GUSHTI I KALUAR

Administrata Doganore në muajin Gusht 2014 arrin një ndër shifrat më të larta në vite dhe më të lartën në vitin 2014, duke arkëtuar ...

Regjimi i Lejimit të Përkohshëm i automjeteve për përdorim privat

Drejtuar shtetasve me origjinë shqiptare me rezidencë jashtë Shqipërisë dhe shtetasve të huaj me rezidencë në Shqipëri

Bazuar në dispozitat për Lejimin e Përkohshëm të Kodit Doganor të Republikës së Shqipërisë, të Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 205, datë 13.04.1999 “Për dispozitat zbatuese të Kodit Doganor, si dhe të Udhëzimit të Përbashkët të Ministrit të Financave dhe Ministrit të Brendshëm nr. 4, datë 04.02.2010, “Për zbatimin e procedurave të miratimit ...

Sekuestrohen 2500 copë fustane kontrabandë në Portin e Durrësit me vlerë 66.000 Euro

Gjatë një operacioni të zhvilluar me datë 09.08.2014, struktura të specializuara të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave në bashkëpunim me Degën e Doganës Durrës, ushtruan kontroll në Sheshin e Trageteve për goditjen e kontrabandës së rrobave “firmato” të markave të ndryshme. Gjatë kontrollit u konstatuan... 

Bllokohen 17375 paketa me barna kontrabandë në Aeroportin “Nënë Tereza”

Informacion për bllokimin nga ana e Autoriteteve Doganore të Degës së Doganës Rinas në bashkëpunim me strukturat e specializuara pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave të një sasie mallrash të dyshuar si medikamente.

Zbulohen dhe sekuestrohen mallra kontrabandë në Degën Doganore të  Kakavijës

Ditën e sotme struktura të specializuara pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave ushtruan një kontroll në Degën Doganore të Kakavijës. Gjatë këtij kontrolli u konstatuan mallra kontrabandë dhe u vendos masa e sekuestros për artikujt si më poshtë:

Njoftim për internship

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave njofton fillimin e programit “Stazh Profesional” (Internship), pa pagesë, për periudhën kohore 21 Korrik – 19 Shtator 2014

Për këtë program ftohen të aplikojnë studentë të motivuar dhe të talentuar që janë të interesuar të fitojnë eksperiencë profesionale në fusha të ndryshme të administratës doganore, duke u integruar në aktivitetet e përditëshme administrative dhe operacionale të Institucionit tonë.

ANALIZA E 6 MUJORIT JANAR – QERSHOR 2014

Administrata Doganore në gjashtëmujorin Janar- Qershor 2014 ka arkëtuar 69 miliard e 295 milion lekë nga 69 miliard e 290 milionë të parashikuara, me një realizim të plotë të planit ambicioz financiar pas marrëveshjes të Qeverisë Shqiptare me Fondin Monetar Ndërkombëtar.

Administrata Doganore mirëpret minipanairin në ndihmë të fëmijëve me aftësi të kufizuar

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ditën e hënë, më datë 16 Qershor 2014, ora 10.00, mirëpriti në oborrin e saj minipanirin e organizuar nga Qendra e Zhvillimit “Pëllumbat”, në ndihmë të fëmijëve me aftësi të kufizuara ...

ZBULOHEN 1124 TELEFONA CELULARË KONTRABANDË NË DEGËN E DOGANËS KAKAVIJË
 
Strukturat e Antikontrabandës të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave ditën e Mërkurë me datë 11.06.2014, bënë të mundur zbulimin e 1124 telefona celularë të padeklaruar në Degën e Doganës Kakavijë, duke evituar kështu hedhjen e paligjshme në treg të këtij numri të madh telefonash celularë.

Analiza e muajit Maj 2014 dhe e pesëmujorit Janar- Maj 2014

Administrata Doganore arkëton 12,893 miliard lekë për muajin Maj 2014 nga  12.8 miliard të planifikuara. 

Hapet përkohësisht pika e kalimit kufitar në Molin e Pogradecit, në kufirin shtetëror liqenor të Republikës së Shqipërisë me Republikën e Maqedonisë

Hapet përkohësisht pika e kalimit kufitar në Molin e Pogradecit, në kufirin shtetëror liqenor të Republikës së Shqipërisë me Republikën e Maqedonisë, për komunikacion ndërkombëtar të shtetasve gjatë periudhës 15 Qershor -15 Shtator, nga ora 9.00 - 19.00.

Administrata Doganore tejkalon planin për periudhën Janar-Prill 2014 dhe arkëton 4.1 miliard lekë më shumë se e njëjta periudhë e vitit paraardhës

Administrata Doganore realizon me 101.1% planin e të ardhurave për periudhën Janar-Prill 2014 duke arkëtuar 454 milion lekë më shumë se planifikimi i kësaj periudhe.

Delegim i Kompetencës së lëshimit të autorizimeve të përjashtimit nga TVSH-ja për makineritë dhe pajisjet e importuara nga fermerët nga Drejtoria e Përgjithshme tek Degët Doganore

Për të lehtësuar proçedurën doganore të përjashtimit nga TVSH-ja të makinerive dhe pajisjeve të importuara nga kategoria e tatimpaguesve “fermerë” mbështetur në Ligjin nr. 7928, dt. 27.04.1995 “Për tatimin mbi vlerën e shtuar”, të ndryshuar dhe VKM nr. 180, dt. 13.02.2013 “Për përcaktimin e listës së makinerive e të pajisjeve që janë drejtpërdrejtë të lidhura me investimin dhe të proçedurave të përjashtimeve të kriterëve pëkatëse”, i delegohet degëve doganore të gjitha kopetencat për të kryer proçedurat doganore të përjashtimit nga TVSH-ja të makinerive dhe pajisjeve të importuara nga tatimpaguesit “fermerë” si dhe pajisjen e tyre me autorizim.

Administrata Doganore trajnohet rreth “Identifikimit dhe Menaxhimit të Riskut” në kuadër të programit të Ambasadës Amerikane për Kontrollin e Eksporteve dhe Sigurinë Kufitare

Në kuadër të trajnimeve të stafit të ri menaxhues në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganave, programi  për Kontrollin e Eksporteve dhe Sigurinë Kufitare pranë Ambasadës Amerikane organizon trajnimin me temë “Identifikimin dhe Menaxhimin e Riskut” në datat 5-9 Maj në Tiranë.

Sekuestrohen 1350 kg kafe robusta dhe 8.5 ton pleh kimik kontrabandë në Degën Doganore të Morinës

Strukturat e Departamentit Operativo-Hetimor në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganave në datat 14 deri më 21.04.2014, në zbatim të një plani të detajuar antitrafik, zbuluan në Degën Doganore të Morinës, 1350 kg “kafe robusta” dhe 8.5 Ton pleh kimik kontrabandë.

Sekuestrohet duhan i grirë dhe cigare pa pullë fiskale dhe i falsifikuar në tregjet e Tiranës dhe Elbasanit

Strukturat e Departamentit të Akcizës në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganave, në bashkëpunim me Degën Doganore Tiranë, në periudhën nga 14 deri 16 Prill 2014, kanë ushtruar kontrolle në tregjet e Tiranës dhe Elbasanit në lidhje me tregtimin e produktit të akcizës Duhan i Grirë dhe Cigare.

Realizimi i të ardhurave të Marsit 2014 dhe analiza tremujore Janar-Shkurt-Mars 2014

Administrata Doganore në muajin Mars 2014 arkëtoi 12.2 miliardë lekë duke realizuar planin e të ardhurave në masën 103.3% duke arkëtuar 387 milion më shumë se plani si dhe 2.252 miliard lekë (20 milionë dollarë) më shumë se muaji Mars i vitit paraardhës ose 22.6 % më shumë.

Konkurs publik për dizenjimin e uniformës dhe emblemës së shërbimit doganor

Drejtoria  e Përgjithshme e Doganave ripërsërit njoftimin e publikuar në faqen e saj të internetit për organizimin e konkursit publik për dizenjimin e uniformës dhe emblemës së shërbimit doganor. Afati për paraqitjen e punimeve shtyhet deri me datën 7 prill 2014, ora 10.00.

Administrata doganore shqiptare ka përgatitur projekt ligjin “Kodi Doganor i Republikës së Shqipërisë”

Administrata doganore shqiptare ka përgatitur projekt ligjin “Kodi Doganor i Republikës së Shqipërisë”, i cili zëvendëson Kodin Doganor aktual”. Ky projekt ligj u promovua me 7 Mars 2014, pranë Këshillit Ekonomik Kombëtar.

Në 20 Mars zhvillohet testimi për Agjent Doganor dhe Personel Ndihmës

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave njofton se testimi për Agjent Doganor dhe Personel Ndihmës do të zhvillohet me datën 20 Mars 2014, në ambjentet e Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave, në orën 10:00.

Zbulohet shkelje në fushën e akcizës së pijeve alkoolike  të subjektit “Luani ” shpk

Strukturat e Departamentit të Akcizës në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganave, në bashkëpunim me Degën e Doganës Berat, gjatë kontrollit të ushtruar në magazinën fiskale të subjektit “Luani” shpk gjetën mangut 7447 litra verë si dhe pulla fiskale vere të barasvlefshme me 54.448 litra verë.

Administrata Doganore realizon planin e të ardhurave për muajin Janar 2014 me 102 % duke arkëtuar 174,5 milion lekë më shumë se plani

Administrata Doganore edhe në muajin Janar 2014 vijon arritjet e tremujorit të katërt të vitit 2013 duke realizuar planin e të ardhurave për këtë muaj me 102%, duke arkëtuar kështu 174.5 milion lekë më shumë se plani.

Kapen dy klandestinë nga autoritetet doganore në Degën Doganore Kapshticë

Ditën e Dielë, më datë 03.02.2014, Autoritetet Doganore të Degës Doganore Kapshticë ushtruan një kontroll në kamionin me targa 41R0835/41DA559 me shofer shtetasin turk Mitat BAYRAK, i cili po transportonte drejt Tiranës një ngarkesë me elektroshtëpiake, ne itinerarin Stamboll-Selanik-Tiranë.

Zbulohet shkelje në fushën e akcizëse subjektit “ENARVI” SHA

Strukturat e Departamentit të Akcizës në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganave, në bashkëpunim me Degën e Doganës Berat, gjatë kontrollit të ushtruar në magazinën fiskale të subjektit “ENARVI” sha u gjetën mangut 510,884 kg lëndë djegëse (solar) dhe 1,018,588 kg bitum sasi e hedhur për konsum në mënyrë të paligjshme, pa paguar detyrimin e akcizës.

Zbulohet një shkelje tjetër e rëndë në fushën e akcizave

Strukturat e Departamentit të Akcizës në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganave, në bashkëpunim me Degën e Doganës Durrës, gjatë kontrollit në magazinën fiskale të alkoolit që i përket subjektit “Vora LTD” shpk u konstatuan shkelje në zbatimin e Ligjit 61/2012 “Për Akcizat në Republikën e Shqipërisë” si dhe të VKM 612, date 05.09.2012 për dispozitat zbatuese të këtij ligji.

Në Doganën e Durrësit zbulohen mjete motorike kontrabandë të fshehura në një trajler të ngarkuar me pemë dekorative

Strukturat e specializuara të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganës, në kuadrin e veprimtarisë së tyre antitrafik, gjatë kontrollit të kryer me datë 15.12.2013 në Portin e Durrësit të mjetit tip trajler me targë AA 519 BY/AA R 261 me drejtues shtetasin Tom MËHILLAJ, zbuluan mjete motorike kontrabandë të fshehura në një ngarkesë me peme dekorative.

Zbulohet shkelje në fushën e akcizës e “Bankers Petroleum Albania LTD”

Strukturat e Departamentit të Akcizës në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganave, në bashkëpunim me Degën e Doganës Fier, gjatë kontrollit të ushtruar tek subjekti “Bankers Petroleum Albania LTD” konstatuan se ky subjekt ka përdorur 627.505 litra produkt energjitik D1 Diesel 10 ppm për qëllime të ndryshme nga ai për të cilin produkti është përjashtuar nga detyrimi i akcizës.

Zbulohet një shkelje tjetër e rëndë në fushën e akcizave 

Strukturat e Departamentit të Akcizës në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganave, në bashkëpunim me Degën e Doganës Fier, gjatë kontrollit në magazinën fiskale të subjektit “TRADING PETROL & DRILLINGzbuluan një sërë shkeljesh të Ligjit 61/2012 “Për Akcizat në Republikën e Shqipërisë” si dhe të VKM 612, datë 05.09.2012 për dispozitat zbatuese të këtij ligji, të cilat klasifikohen “kundërvajtje administrative”.

Zbulohet maksi-mashtrim në fushën e deklarimit në doganë të makinerive të lojërave të fatit

Strukturat e specializuara të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave në bashkëpunim me organet doganore homologe zbuluan një maksi-mashtrim në fushën e deklarimit në doganë të makinerive të lojërave të fatit.

Dega e doganes Elbasan vjel detyrimin doganor te munguar per shkeljen administrative te konstatuar ne magazinen doganore te kompanise KURUM INTERNACIONAL (e perditesuar)

Dega e Doganes Elbasan, me date 10.10.2013, per shkeljet e konstatuara gjate kontrollit te magazines doganore te kompanise “Kurum Internacional” ka mare Vendimet nr 138, 139 dhe 140, ku penalizon per kundervajtje administrative kete kompani me 72.244.585 lek detyrim doganor te munguar si dhe 216.733.755 lek penalitete. Ne total 288.978.340 lek. 

Zbulohet hedhja per konsum me menyre te paligjshme te 4400 ton karburant gasoil (I azhornuar)

Strukturat e Specializuara te Drejtorise se Pergjithshme te Doganes, me date 02.10.2013, ne Degen e Doganes Lezhe, zbuluan hedhjen per konsum ne menyre te paligjshme nga kompania ADA Petrol te 4400 ton karburant gasoil.

Merret vendim per kompanine "Kurum" per shkeljen administrative te konstatuar ne magazinen e saj doganore

Dega e Doganes Elbasan, me date 10.10.2013, per shkeljet e konstatuara gjate kontrollit te magazines doganore te kompanise “Kurum Internacional” ka marre Vendimet nr 138 dhe 139, ku penalizon per kundravajtie administrative kete kompani me 66.694.408 lek detyrim doganor te munguar si dhe 259.653.856 lek penalitete.

Zbulohen shkelje te renda ne fushen e zbatimit te ligjit 61/2012 "Per Akcizat ne Republiken e Shqiperise"

Subjekti “Atllas” sh.p.k, me status te “magazines fiskale”, ka azgjesuar ne kundershtim flagrant me Ligjin 61/2012 “Per Aksizat ne Republiken e Shqiperise” si dhe me VKM 612, date 05.09.2012 per dispozitat zbatuese te ketij ligji, 1850 ton melase (lende e pare per prodhimin e alkoolit) pa pranine dhe kontrollin e autoriteteve doganore.