Durrës- zbulohen 700 kg lëndë narkotike e dyshuar Cannabis Sattiva, gjatë skanimit të mjetit

28.11.2016 - Autoritetet doganore në Portin e Durrësit evidentuan mbrëmjen e së dielës, gjatë procesit të skanimit, një sasi prej afro 700 kilogramë lëndë narkotike e dyshuar Cannabis Sattiva.
Lënda narkotike ishte fshehur në mjetin me targë AA 475 LO, i cili drejtohej nga shtetasi L.S. dhe ishte me ngarkesë mallrash të subjekteve fason, me destinacion Italinë.

Qafë Thanë- Zbulohen 50 kg lëndë narkotike Cannabis Sattiva gjatë procesit të skanimit

Autoritetet Doganore në Qafë Thanë në bashkëpunim me Policinë Kufitare zbuluan dhe sekuestruan mëngjesin e sotëm një sasi prej afro 50 kg lëndë narkotike, e dyshuar si Cannabis Sattiva.
Lënda narkotike u gjet në kamionin me targë AA 348 OX/ AER 353, që drejtohej nga shtetasi shqiptar G.Q. dhe kishte destinacion Bullgarinë...

Trajnim për përdorimin e pajisjeve detektuese (Portale dhe pajisjet e dorës) dhe teknikat e ndjekura gjatë detektimit të lëndëve radioaktive për Doganierët e Vijës së Parë (Front Line Officers)

Në kuadër të Projektit të Doganave Shqiptare me Agjencinë Nukleare te Energjisë Atomike (ANEA) "Për Vendosjen një Sistem kontrolli dhe instalimi pilot i pajisjeve detektuese për të siguruar mbikëqyrjen e materialeve të lëndëve radioaktive", më 10 - 14 tetor 2016, në Durrës, u zhvillua trajnimi nga Agjencia Nukleare e Energjisë Atomike (ANEA).

Takim me Z. Toni Jakimovski, Drejtorin e Përgjithshëm të Qëndrës për Zbatimin e Ligjit në Evropën Juglindore (SELEC)

Drejtoresha e Përgjithshme e Doganave znj. Belinda Ikonomi priti në një takim  pune, Drejtorin e Përgjithshëm të Qëndrës për Zbatimin e Ligjit në Evropën Juglindore (SELEC) z. Toni Jakimovski.

Administrata Doganore Shqiptare angazhim maksimal në kontrollin e mallrave me përdorim të dyfishtë

Drejtoresha e Përgjithshme e Doganave, znj. Belinda Ikonomi përshëndeti punimet e takimit rajonal me temë “Programi i Kontrollit të Eksporteve për Mallrat me Përdorim të Dyfishtë”, i cili u mbajt në Tiranë, i mbështetur nga Bashkimi Europian.

DOGANAT, KONTROLLE TË PËRBASHKËTA SHQIPËRI-KOSOVË

Prej disa ditësh, struktura të specializuara Operativo-Hetimore të Administratës Doganore Shqiptare (ADSH) dhe Administratës Doganore të Kosovës (ADK) kryen patrullime të përbashkëta, në të dy anët e kufirit. Deri më tani janë kryer rreth 445 kontrolle të pjesshme dhe të plota në akse rrugore, si dhe u monitorua e gjithë vija e gjelbër. 

DEKLARATË E DREJTORISË SË PËRGJITHSHME TË DOGANAVE

Është shumë e vajtueshme që megjithë sqarimin e bërë dje, Partia Demokratike publikon sot përmes organit të saj të shtypit një foto të trukuar që s'ka asnjë lidhje me automjetet e doganës 

Drejtoresha e Përgjithshme e Doganave znj. Pranvera Fagu zhvillon një vizitë pune në Izrael

Brenda vitit synohet nënshkrimi i marrëveshjes së bashkëpunimit në fushën doganore, Shqipëri-Izrael

Drejtoresha e Përgjithshme e Doganave znj. Pranvera Fagu (Behushi) zhvilloi një vizitë pune në Tel Aviv, me ftesë të Drejtorit të Përgjithshëm të Administratës Doganore izraelite, z. Avraham Ben Ardete.

Administrata Doganore shqiptare në bashkëveprim me një seri agjencish shtetërore hedhin një tjetër hap të rëndësishëm për thjeshtimin e procedurave në funksion të lehtësimit të tregtisë, me aplikimin e konceptit “Single Window”, thënë ndryshe “Sporteli i vetëm doganor”.

DREJTORESHA E PËRGJITHSHME E DOGANAVE ZNJ. PRANVERA FAGU (BEHUSHI) ZHVILLOI NJË VIZITË PUNE NË ADMINISTRATËN DOGANORE AUSTRIAKE

Drejtoresha e Përgjithshme e Doganave znj. Pranvera Fagu (Behushi) zhvilloi një vizitë pune në Vjenë, Austri, ku u takua me zyrtarët më të lartë të Administratës Tatimore dhe Doganore Austriake.