Analiza e muajit Gusht 2014, dhe Tetor 2013-Gusht 2014 

ADMINISTRATA DOGANORE  NË MUAJIN GUSHT ARRIN NJË NDËR SHIFRAT MË TË LARTA TË ARKËTIMEVE NË VITE, 14.707 MILIARDË LEKË, OSE 2.251 MILIARDË LEKË, (22 MLN USD)  MË SHUMË SE GUSHTI I KALUAR

Administrata Doganore në muajin Gusht 2014 arrin një ndër shifrat më të larta në vite dhe më të lartën në vitin 2014, duke arkëtuar ...

Regjimi i Lejimit të Përkohshëm i automjeteve për përdorim privat

Drejtuar shtetasve me origjinë shqiptare me rezidencë jashtë Shqipërisë dhe shtetasve të huaj me rezidencë në Shqipëri

Bazuar në dispozitat për Lejimin e Përkohshëm të Kodit Doganor të Republikës së Shqipërisë, të Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 205, datë 13.04.1999 “Për dispozitat zbatuese të Kodit Doganor, si dhe të Udhëzimit të Përbashkët të Ministrit të Financave dhe Ministrit të Brendshëm nr. 4, datë 04.02.2010, “Për zbatimin e procedurave të miratimit ...

Sekuestrohen 2500 copë fustane kontrabandë në Portin e Durrësit me vlerë 66.000 Euro

Gjatë një operacioni të zhvilluar me datë 09.08.2014, struktura të specializuara të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave në bashkëpunim me Degën e Doganës Durrës, ushtruan kontroll në Sheshin e Trageteve për goditjen e kontrabandës së rrobave “firmato” të markave të ndryshme. Gjatë kontrollit u konstatuan... 

Bllokohen 17375 paketa me barna kontrabandë në Aeroportin “Nënë Tereza”

Informacion për bllokimin nga ana e Autoriteteve Doganore të Degës së Doganës Rinas në bashkëpunim me strukturat e specializuara pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave të një sasie mallrash të dyshuar si medikamente.

Zbulohen dhe sekuestrohen mallra kontrabandë në Degën Doganore të  Kakavijës

Ditën e sotme struktura të specializuara pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave ushtruan një kontroll në Degën Doganore të Kakavijës. Gjatë këtij kontrolli u konstatuan mallra kontrabandë dhe u vendos masa e sekuestros për artikujt si më poshtë:

Njoftim për internship

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave njofton fillimin e programit “Stazh Profesional” (Internship), pa pagesë, për periudhën kohore 21 Korrik – 19 Shtator 2014

Për këtë program ftohen të aplikojnë studentë të motivuar dhe të talentuar që janë të interesuar të fitojnë eksperiencë profesionale në fusha të ndryshme të administratës doganore, duke u integruar në aktivitetet e përditëshme administrative dhe operacionale të Institucionit tonë.

ANALIZA E 6 MUJORIT JANAR – QERSHOR 2014

Administrata Doganore në gjashtëmujorin Janar- Qershor 2014 ka arkëtuar 69 miliard e 295 milion lekë nga 69 miliard e 290 milionë të parashikuara, me një realizim të plotë të planit ambicioz financiar pas marrëveshjes të Qeverisë Shqiptare me Fondin Monetar Ndërkombëtar.

Administrata Doganore mirëpret minipanairin në ndihmë të fëmijëve me aftësi të kufizuar

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ditën e hënë, më datë 16 Qershor 2014, ora 10.00, mirëpriti në oborrin e saj minipanirin e organizuar nga Qendra e Zhvillimit “Pëllumbat”, në ndihmë të fëmijëve me aftësi të kufizuara ...

ZBULOHEN 1124 TELEFONA CELULARË KONTRABANDË NË DEGËN E DOGANËS KAKAVIJË
 
Strukturat e Antikontrabandës të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave ditën e Mërkurë me datë 11.06.2014, bënë të mundur zbulimin e 1124 telefona celularë të padeklaruar në Degën e Doganës Kakavijë, duke evituar kështu hedhjen e paligjshme në treg të këtij numri të madh telefonash celularë.

Analiza e muajit Maj 2014 dhe e pesëmujorit Janar- Maj 2014

Administrata Doganore arkëton 12,893 miliard lekë për muajin Maj 2014 nga  12.8 miliard të planifikuara.